Sposób przygotowania:
Deser kokosowo dyniowy
Z puszki mleka kokosowego odlać pół szklanki i wsypać 1.5 łyżki nasion chia. Odstawić do lodówki na godzinę. W międzyczasie kilka razy wymieszać.
Resztę mleka przelać do miski, dodać szklankę puree z pieczonej dyni. Wsypać dwie łyżeczki przyprawy do piernika, łyżkę ekstraktu z wanilii. Dodać syrop klonowy ( można zastąpić miodem płynnym bądź innym syropem). Dodać 50 ml oleju kokosowego (rozpuszczonego). Wszystko razem wymieszać.
Do naczynia na przemian ponakładać porcjami. Posypać rodzynkami bądź orzechami.
Resztę mleka przelać do miski, dodać szklankę puree z pieczonej dyni. Wsypać dwie łyżeczki przyprawy do piernika, łyżkę ekstraktu z wanilii. Dodać syrop klonowy ( można zastąpić miodem płynnym bądź innym syropem). Dodać 50 ml oleju kokosowego (rozpuszczonego). Wszystko razem wymieszać.
Do naczynia na przemian ponakładać porcjami. Posypać rodzynkami bądź orzechami.
SylaUla