Sposób przygotowania:
Placek Toffi
Biszkopt z 4 jaj: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy mikserem, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubijamy do uzyskania gładkiej masy, bez grudek cukrowych. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilkę miksujemy. Gdy uzyskamy jednolitą masę z jajek, wyłączamy mikser i dodając powoli 2,5 łyżki mąki mieszamy całość bardzo powoli i delikatnie (tym razem łyżką bądź łopatką do mas). Następnie dodajemy 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, kakao i znów mieszamy. Blaszkę smarujemy masłem bądź margaryną i obsypujemy mąką. Wylewamy gotową masę na blaszkę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez 20-30 minut. Biszkopt będzie gotowy, gdy boki odejdą od blaszki, a po wsadzenia patyczka w środek ciasta, będzie on czysty. Upieczony biszkopt pozostawiamy w blaszce do ostygnięcia. W tym czasie robimy budyń z 2 opakowań, używając jednak tylko 2 szklanek mleka (tak jak na jeden budyń, aby masa była gęsta). A więc gotujemy 1,5 szklanki mleka, a zawartość torebek budyniu mieszamy z 0,5 szklanki zimnego mleka. Przygotowany budyń wykładamy na biszkopt. Na biszkopcie i budyniu układamy dość ciasno herbatniki. Na nie wylewamy masę krówkową, dokładnie i równomiernie ją rozprowadzając po całej blaszce. Na masę krówkową wykładamy kolejną warstwę herbatników. Przygotowujemy rozczyn żelatyny. Do połowy szklanki gorącej wody wsypujemy 2 płaskie łyżeczki żelatyny i dokładnie mieszamy. W czasie gdy będzie to troszkę stygnąć, wylewamy do miski śmietankę 30% i miksujemy ją ok 4 minuty na wysokich obrotach. Pod koniec ubijania dodajemy rozczyn żelatyny i ubijamy jeszcze przez chwilę, aby składniki się połączyły. Ubitą śmietanę wlewamy do blaszki, równomiernie rozsmarowując ją. Wierzch możemy posypać odrobiną kakao, bądź płatkami migdałowymi, które świetnie komponują się ze smakiem ciasta. Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej, żeby przed podaniem leżało w lodówce przynajmniej 2-3 godziny. SMACZNEGO!