Sposób przygotowania:
Ciasto toffi
1.W małej misce miękką margarynę utarłam z cukrem waniliowym, żółtkami i delikatnie mieszałam wsypując mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubiłam pianę, którą dodałam do masy.
2.Ciasto podzieliłam na dwie części, jedną wymieszałam z kakao, a drugą pozostawiłam bez zmian.
3.Ciasto przelałam do dwóch foremek 30 x 20 cm, wysmarowanych tłuszczem i obie wstawiłam do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 C.
4.Ugotowałam budyń według przepisu na opakowaniu, następnie ostudzony zmiksowałam mikserem 5 minut z miękkim masłem, na koniec dodałam rodzynki i masę ponownie wymieszałam.
5.Kakaową część placka posmarowałam masą i przykryłam drugą częścią biszkoptu.
6.Polewę toffi przygotowałam według przepisu na opakowaniu i posmarowałam górną część placka.
7.Gotowe ciasto wstawiłam na 2 godziny do lodówki.
2.Ciasto podzieliłam na dwie części, jedną wymieszałam z kakao, a drugą pozostawiłam bez zmian.
3.Ciasto przelałam do dwóch foremek 30 x 20 cm, wysmarowanych tłuszczem i obie wstawiłam do piekarnika na pół godziny w temperaturze 180 C.
4.Ugotowałam budyń według przepisu na opakowaniu, następnie ostudzony zmiksowałam mikserem 5 minut z miękkim masłem, na koniec dodałam rodzynki i masę ponownie wymieszałam.
5.Kakaową część placka posmarowałam masą i przykryłam drugą częścią biszkoptu.
6.Polewę toffi przygotowałam według przepisu na opakowaniu i posmarowałam górną część placka.
7.Gotowe ciasto wstawiłam na 2 godziny do lodówki.
tuptusp
misia53