Sposób przygotowania:
Babka kwitnący tulipanPrzygotowanie ciasta:
Żółtka oddzielić od białek. Margarynę utrzeć,dodać cukier puder i kolejno po 1 żółtku i stopniowo olej kokosowy. Do utartej masy dodajemy na przemian przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i śmietanę. Białka ubić na sztywną pianę. Delikatne połączyć z ciastem.
Przygotowanie ciasta do pieczenia:
Gotowe ciasto podzielić na 3 równie części. Do 1 części ciasta dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Do 2 części ciasta dodajemy odrobinę czerwonego barwnika spożywczego i mieszamy. Do 3 części ciasta dodajemy odrobinę zielonego barwnika spożywczego i mieszamy. Formę na babkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Na dno formy dajemy po łyżce ciasta kokosowego, czerwonego i zielonego, aż do wyczerpania ciasta.
Pieczenie ciasta:
Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok.180 stopni i pieczemy ok.40 min. do "suchego patyczka". Po upieczeniu wyciągamy z blaszki i studzimy. Przekrawamy po długości na pół.
Przygotowanie sera:
Ucieramy ser z masłem ,żółtkiem i cukrem. Przekładamy do rondelka. Stawiamy na małym ogniu i mieszając doprowadzamy do wrzenia. Białko ubijamy na sztywno. Dodajemy do wrzącego sera ciągle mieszając smażymy ser. W 1/4 szkl. mleka rozmieszać budyń. Wlać do sera nadal mieszając na małym ogniu do momentu, aż masa serowa zgęstnieje .Na samym końcu dodajemy skórkę pomarańczową. Ściągamy ser z ognia i lekko studzimy.
Etap końcowy:
Przekrojoną babkę przekładamy przestudzoną masą serową. Babkę posypujemy cukrem pudrem. Na samym końcu polewamy przygotowanym według przepisu na opakowaniu białym lukrem. Przed krojeniem wkładamy babkę chwilę chłodzimy.