Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe
Blaszkę wysmarować margaryną i wysypać bułka tartą. Żółtka oddzielić od białek. Mąkę pszenną przesiać przez sitko i wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić na małym ogniu, przestudzić.Białka ubić ze szczyptą soli na najwyższych obrotach miksera. Pod koniec ubijania powoli wsypywać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać. Dodać cukier waniliowy i powoli wlać przestudzone, roztopione masło, cały czas miksując na średnich obrotach miksera. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy.Na wierzch poukładać umyte i osuszone truskawki, lekko wcisnąć je w ciasto. Wstawić do piekarnika, ustawić temperaturę na 180 stopni C i piec przez 50 minut.Oprószyć cukrem pudrem.