piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Ciasto truskawkowe na zimno.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne ciasto truskawkowe na zimno.

Ciasto truskawkowe na zimno.

Składniki:

Ciasto truskawkowe na zimno.

 

  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • 1 kg truskawek
  • 500 gram ciasteczek biszkoptowych

Sposób przygotowania:

Ciasto truskawkowe na zimno.
Ciasteczka biszkoptowe miksujemy.Zmiksowane ciasteczka będą stanowiły spód ciasta.Zmiksowane wykładamy do okrągłej blachy wyłożonej pergaminem.Truskawki obrane ze szypułek i umyte miksujemy(garść truskawek pozostawiamy do dekoracji.). Po zmiksowaniu przecieramy je przez sito.Śmietanę ubijamy na sztywno i łączymy z przetartymi truskawkami,po czym wykładamy równomiernie na spód ciasta. Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Lekko przestudzone wylewamy na ciasto.Ciasto schładzamy w lodówce na około 3 godziny.Pozostałe truskawki przekroić na połówki i układamy na wierzchu galaretki.