Sposób przygotowania:
Sernik gotowany - kokosowy
Miękkie masło utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem.
Potem dodać ser, wiórki i rodzynki i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do garnka.
Ubić białka, przełożyć do garnka i delikatnie wymieszać.
Następnie włączyć pod garnkiem ogień i zagotować, gdy się ser zagotuje budyń wymieszać z mlekiem i wlać tę mieszankę do masy.
Mieszając zagotować i gotować chwilę aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Dno wyłożyć ciastkami i na nie wyłożyć połowę masy serowej.
Znów wyłożyć ciastka i znów masę a na koniec ciastka.
Tak przygotowany sernik odstawić i przygotować polewę.
W rondelku podgrzewać składniki i mieszać aż cukier się rozpuści.
Nie należy polewy zagotować.
Polewę przestudzić i polać nią wierzch sernika, posypać perełkami.
A gdy polewa zastygnie posypać złotym pyłem.
Sernik kroić między ciastkami.
Potem dodać ser, wiórki i rodzynki i dokładnie wymieszać.
Przełożyć do garnka.
Ubić białka, przełożyć do garnka i delikatnie wymieszać.
Następnie włączyć pod garnkiem ogień i zagotować, gdy się ser zagotuje budyń wymieszać z mlekiem i wlać tę mieszankę do masy.
Mieszając zagotować i gotować chwilę aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Dno wyłożyć ciastkami i na nie wyłożyć połowę masy serowej.
Znów wyłożyć ciastka i znów masę a na koniec ciastka.
Tak przygotowany sernik odstawić i przygotować polewę.
W rondelku podgrzewać składniki i mieszać aż cukier się rozpuści.
Nie należy polewy zagotować.
Polewę przestudzić i polać nią wierzch sernika, posypać perełkami.
A gdy polewa zastygnie posypać złotym pyłem.
Sernik kroić między ciastkami.
zewa