Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowe z posypką
Białka oddzielić od żółtek .Do białek dodać sól i ubić na sztywną pianę .Ciągle ubijając dodać oba cukry i żółtka.Chwilę jeszcze ubijać .Wsypać mąkę ziemniaczaną i tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Całość delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.Wyłożyć na blachę i piec w temp 180'C przez ok 35min .Truskawki włożyć do garnka ,posypać cukrem i gotować na wolnym ogniu aż się dokładnie rozpuszczą .Mikserem zmiksować truskawki następnie wsypać galaretki i dokładnie wymieszać .Schłodzić.Budynie ugotować na mleku ,ostudzić i utrzeć z masłem na puszystą masę .Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej,na to masę truskawkową a następnie resztą masy budyniowej.Wierzch posypać cukiereczkami
marietta