Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowo-limonkowe
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki.
Ciasto pieczemy w 25 minut w 180-190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie.
Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki.
Gotową masą wypełniamy środek ciasta.
Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej.
Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.
Ciasto pieczemy w 25 minut w 180-190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie.
Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki.
Gotową masą wypełniamy środek ciasta.
Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej.
Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.