Sposób przygotowania:
Torcik kawowo-truskawkowy
Biszkopt migdałowy.
Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem mieszamy ręcznie dodając po łyżce mąkę wymieszaną z migdałami. Ciasto przekładamy do okrągłej wysmarowanej formy 20 cm
i pieczemy ok. 20 minut w 170-160 C. Studzimy.
Ubijamy schłodzoną śmietanę , dodajemy syrop klonowy i kawę.
Ostudzony biszkopt smarujemy dżemem lub powidłami, naokoło rozkładamy połówki truskawek, w w środku plasterki banana skropionego sokiem z cytryny.
Śmietanę nakładamy wzdłuż boków i pomiędzy truskawkami, natomiast środek cały wypełniamy śmietaną. Ozdabiamy truskawkami i plastrami banana.
Najlepiej jest schłodzić go w lodówce.
Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem mieszamy ręcznie dodając po łyżce mąkę wymieszaną z migdałami. Ciasto przekładamy do okrągłej wysmarowanej formy 20 cm
i pieczemy ok. 20 minut w 170-160 C. Studzimy.
Ubijamy schłodzoną śmietanę , dodajemy syrop klonowy i kawę.
Ostudzony biszkopt smarujemy dżemem lub powidłami, naokoło rozkładamy połówki truskawek, w w środku plasterki banana skropionego sokiem z cytryny.
Śmietanę nakładamy wzdłuż boków i pomiędzy truskawkami, natomiast środek cały wypełniamy śmietaną. Ozdabiamy truskawkami i plastrami banana.
Najlepiej jest schłodzić go w lodówce.
gosia56
CORAL