Sposób przygotowania:
Ciasto wuzetka
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę.
Masło rozpuścić na małym ogniu,trochę przestudzić, następnie cukier, mleko i mąkę pszenna wymieszaną z sodą, kakao, powidła i żółtka, wszystko razem wymieszać dobrze mikserem. Następnie dodać piane i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180stC przez ok 45 minut.
KREM:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i pod koniec ucierania dodać serek waniliowy.
Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół i posmarować kremem oraz polać delikatnie przestudzona polewą.
Masło rozpuścić na małym ogniu,trochę przestudzić, następnie cukier, mleko i mąkę pszenna wymieszaną z sodą, kakao, powidła i żółtka, wszystko razem wymieszać dobrze mikserem. Następnie dodać piane i delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do dużej formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180stC przez ok 45 minut.
KREM:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i pod koniec ucierania dodać serek waniliowy.
Upieczone i przestudzone ciasto przekroić na pół i posmarować kremem oraz polać delikatnie przestudzona polewą.