Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowo - malinowe na jogurcie1.
Do miski wbić całe jajka i dosypać drobny cukier trzcinowy, zmiksować.
2.
Dolać olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
3.
Dosypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia i znowu dobrze zmiksować
4.
Na końcu wlać jogurt naturalny.
5.
Wszystkie składniki ze sobą dobrze zmiksować.
6.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
7.
Ułożyć na cieście świeże truskawki.
8.
Następnie ułożyć świeże maliny.
9.
Wierzch ciasta posypać płatkami czekoladowymi.
10.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 50 minut.
11.
Wystudzić ciasto.
12.
Smacznego !
Di bloguje
Renata9