Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowo - malinowe na jogurcie1.

Do miski wbić całe jajka i dosypać drobny cukier trzcinowy, zmiksować.
2.

Dolać olej z pestek winogron i ponownie zmiksować.
3.

Dosypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia i znowu dobrze zmiksować
4.

Na końcu wlać jogurt naturalny.
5.

Wszystkie składniki ze sobą dobrze zmiksować.
6.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto.
7.

Ułożyć na cieście świeże truskawki.
8.

Następnie ułożyć świeże maliny.
9.

Wierzch ciasta posypać płatkami czekoladowymi.
10.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez około 50 minut.
11.

Wystudzić ciasto.
12.

Smacznego !
Di bloguje
Renata9