Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowo-karmelowe
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, zmiksować z żółtkami. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylać na wyłożoną papierem blaszkę o wymiarach 25x30 cm i piec do suchego patyczka w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na dwie części. Nasączyć wodą z sokiem z cytryny.
Z truskawek usunąć szypułki, wrzucić do garnka, zagotować, zmiksować blenderem, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, żelatynę, mieszać do jej rozpuszczenia i wystudzić. Serek waniliowy zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z wystudzonym musem truskawkowym. Jeśli masa będzie zbyt rzadka odstawić na chwilę do lodówki, żeby zaczęła tężeć, a następnie wylać ją na biszkopta i przykryć druga jego częścią.
Masę krówkową zmiksować z masłem i rozsmarować na wierzchu ciasta. Masło, cukier i mleko rozpuścić na patelni, wrzucić orzechy, podsmażyć. Kiedy wystygną posypać nimi ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego
Z truskawek usunąć szypułki, wrzucić do garnka, zagotować, zmiksować blenderem, zdjąć z ognia, wsypać galaretkę, żelatynę, mieszać do jej rozpuszczenia i wystudzić. Serek waniliowy zmiksować z cukrem pudrem, a następnie z wystudzonym musem truskawkowym. Jeśli masa będzie zbyt rzadka odstawić na chwilę do lodówki, żeby zaczęła tężeć, a następnie wylać ją na biszkopta i przykryć druga jego częścią.
Masę krówkową zmiksować z masłem i rozsmarować na wierzchu ciasta. Masło, cukier i mleko rozpuścić na patelni, wrzucić orzechy, podsmażyć. Kiedy wystygną posypać nimi ciasto. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego