Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem pudrem.
Następnie dodać masło,posiekać nożem, wbić jajko i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować, następnie włożyć do blaszki średniej wielkości , nakłuć widelcem
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut w celu podpieczenia.
Masa serowa;
Ser przemielić dwukrotnie przez maszynkę.
Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, oraz sokiem z cytryny.
Połączyć z serem, proszkiem budyniowym oraz ze śmietaną.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową.
Na podpieczony przestudzony spód wyłożyć masę serową.
Na ser ułożyć lekko wciskając pokrojone, odsączone brzoskwinie.
Sernik włożyć ponownie do piekarnika i piec około 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Następnie dodać masło,posiekać nożem, wbić jajko i zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować, następnie włożyć do blaszki średniej wielkości , nakłuć widelcem
Włożyć do nagrzanego piekarnika na 15 minut w celu podpieczenia.
Masa serowa;
Ser przemielić dwukrotnie przez maszynkę.
Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, oraz sokiem z cytryny.
Połączyć z serem, proszkiem budyniowym oraz ze śmietaną.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową.
Na podpieczony przestudzony spód wyłożyć masę serową.
Na ser ułożyć lekko wciskając pokrojone, odsączone brzoskwinie.
Sernik włożyć ponownie do piekarnika i piec około 50 minut.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
gusia1000