Sposób przygotowania:
Ciasto twarogowe
Pokruszone herbatniki utrzeć z masłem.
Wyłożyć utartą masą tortownicę 26 cm i dobrze ugnieść.
Piec 10-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku, ostudzić.
Twaróg rozetrzeć z cukrem pudrem, skórką otartą z cytryny i żółtkami na puszystą gładką masę, pod konieć ucierania dodać cukier waniliowy i sok z cytryny.
Z oziębionych i lekko posolonych białek ubić sztywną pianę.
Połączyć z ubitą śmietanką i rozpuszczoną żelatyną, delikatnie wymieszać z całą masą.
Masę nałożyć na ostudzone ciasto, wygładzić wierzch i włożyć do lodówki do czasu podania.
Przybrać tartą czekoladą.
Wyłożyć utartą masą tortownicę 26 cm i dobrze ugnieść.
Piec 10-15 minut w średnio nagrzanym piekarniku, ostudzić.
Twaróg rozetrzeć z cukrem pudrem, skórką otartą z cytryny i żółtkami na puszystą gładką masę, pod konieć ucierania dodać cukier waniliowy i sok z cytryny.
Z oziębionych i lekko posolonych białek ubić sztywną pianę.
Połączyć z ubitą śmietanką i rozpuszczoną żelatyną, delikatnie wymieszać z całą masą.
Masę nałożyć na ostudzone ciasto, wygładzić wierzch i włożyć do lodówki do czasu podania.
Przybrać tartą czekoladą.