Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową
Kawałki jabłek, połówki śliwek (mogą być ze skórką) wsypać do garnka, wlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości mieszając, na koniec wsypać cukier, wymieszać i zdjąć z ognia, do do zimnej masy wsypać kisiel, wymieszać.
Jajka, miękki tłuszcz, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć z 3 minuty do spienienia, masa ma być grudkowata, wsypać mąkę z proszkiem i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch. Na cieście delikatnie rozsmarować masę kisielową.
Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem aby masa kisielowa mocno stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Jajka, miękki tłuszcz, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć z 3 minuty do spienienia, masa ma być grudkowata, wsypać mąkę z proszkiem i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch. Na cieście delikatnie rozsmarować masę kisielową.
Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem aby masa kisielowa mocno stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.