Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową
Kawałki jabłek, połówki śliwek (mogą być ze skórką) wsypać do garnka, wlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości mieszając, na koniec wsypać cukier, wymieszać i zdjąć z ognia, do do zimnej masy wsypać kisiel, wymieszać.
Jajka, miękki tłuszcz, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć z 3 minuty do spienienia, masa ma być grudkowata, wsypać mąkę z proszkiem i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch. Na cieście delikatnie rozsmarować masę kisielową.
Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem aby masa kisielowa mocno stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Jajka, miękki tłuszcz, cukier, cukier wanilinowy mikserem utrzeć z 3 minuty do spienienia, masa ma być grudkowata, wsypać mąkę z proszkiem i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy rozsmarować ciasto, wygładzić wierzch. Na cieście delikatnie rozsmarować masę kisielową.
Z podanych składników utrzeć mikserem kruszonkę i posypać nią ciasto.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160C piec 10 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem aby masa kisielowa mocno stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578326.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578327.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578328.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578329.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578330.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578331.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578332.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578333.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578334.jpg)
![Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową Ciasto ucierane z masą jabłkowo-śliwkową](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-ucierane-z-masa-jablkowo-sliwkowa-578335.jpg)