Sposób przygotowania:
Flaki wieprzowe z marchewką i zasmażką
Flaki wieprzowe parzone wsypać do garnka zalać wodą i zagotować z 3minuty, wylać wszystko na durszlak.
Marchew, seler, pietruszkę startą wsypać do garnka, wlać wodę, dodać przyprawę do flaków, liść laurowy, ziele angielskie i zagotować, łyżką zebrać pianę.
Wsypać do wywaru flaki z durszlaka, gotować z 40 minut na średnim ogniu, pod koniec dodać majeranek, sól, pieprz mielony.
Na suchą patelnię wsypać mąkę i na średnim ogniu dodać palmę, mieszać wszystko do stopienia palmy.
Zasmażkę od razu dać do gotującej się zupy mieszając do zagęszczenia.
Marchew, seler, pietruszkę startą wsypać do garnka, wlać wodę, dodać przyprawę do flaków, liść laurowy, ziele angielskie i zagotować, łyżką zebrać pianę.
Wsypać do wywaru flaki z durszlaka, gotować z 40 minut na średnim ogniu, pod koniec dodać majeranek, sól, pieprz mielony.
Na suchą patelnię wsypać mąkę i na średnim ogniu dodać palmę, mieszać wszystko do stopienia palmy.
Zasmażkę od razu dać do gotującej się zupy mieszając do zagęszczenia.