Sposób przygotowania:
Pierogi z quinoa, cukinią i twarogiem
Quinoa czyli komosę ryżową zalać 1/5 szklanki wody i gotować około 15 i 20 minut pod przykryciem. Cukinię opłukać, obrać, wydrążyć środek, a resztę zetrzeć na tarce jarzynowej. Dodać łyżeczkę soli i pozostawić na około pół godziny. Następnie odlać zebraną wodę przez sito. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tłuszczu. Ostudzoną komosę ryżową zmieszać z odsączoną cukinią, cebulą i twarogiem. Dodać sól, pieprz i gałkę muszkatałową i dokładnie wymieszać.
Zagnieść ciasto na pierogi, kolejno sklejac pierogi. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyzki oleju. Gotować około 5 minut po wypłynięciu na wierzch pierogów.
Zagnieść ciasto na pierogi, kolejno sklejac pierogi. Wrzucać do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem łyzki oleju. Gotować około 5 minut po wypłynięciu na wierzch pierogów.