Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z rodzynkami i galaretką
Do gorącej wody wsypujemy galaretkę i mieszamy aż się rozpuści, odstawiamy do stężenia.
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, odstawiamy. Masło rozpuszczamy na patelni.
Pojemnik wykładamy folią i kładziemy herbatniki.
Do miski wkładamy ser i oba cukry miksujemy do połączenia, dodajemy roztopione masło, letnią żelatynę, rodzynki i ponownie miksujemy. Wykładamy do pojemnika ( masa zaraz tężeje ) i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa jest sztywna wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki.
Żelatynę wsypujemy do gorącej wody i mieszamy, odstawiamy. Masło rozpuszczamy na patelni.
Pojemnik wykładamy folią i kładziemy herbatniki.
Do miski wkładamy ser i oba cukry miksujemy do połączenia, dodajemy roztopione masło, letnią żelatynę, rodzynki i ponownie miksujemy. Wykładamy do pojemnika ( masa zaraz tężeje ) i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa jest sztywna wylewamy tężejącą galaretkę i ponownie wstawiamy do lodówki.