Sposób przygotowania:
Ciasto wafelkowe danioI
1. Wafelki łamiemy na mniejsze kawałki i blendujemy. Wlewamy połowę mleka zagęszczonego i dokładnie mieszamy.
2. Połowę masy z ciastek wykładamy na dno formy.
II
3. Z drugiej połowy robimy malutkie kuleczki, zanurzamy w pozostałym mleku a następnie obtaczamy bardzo drobno pokruszonych orzechach. Kuleczki odstawiamy na bok.
III
4. Serki miksujemy razem ze śmietaną, galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej, studzimy i łączymy z masą z serków, chwilę miksujemy. Masę wykładamy na ciastka.
IV
5. Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch ciasta.
V
6. Ciasto dekorujemy wcześnie przygotowanymi kuleczkami.
VI
7. Chłodzimy dwie godziny, gotowe.
8. Smacznego.