Sposób przygotowania:
Śmietanowiec na herbatnikach z dżemem
Mleko wylać do niewielkiej miseczki. Maczać w nim herbatniki wykładać na brytfannie jeden obok drugiego. Wyłożyć dżem brzoskwiniowy.
Śmietanę 30% ubić z dodatkiem rozpuszczonej w gorącej wodzie żelatyny (wlewać do śmietany jak będzie zimna), Śnieżki i cukru pudru. Następnie połowę wyłożyć na dżem na herbatnikach. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników i przykryć dżemem wiśniowym. Na dżem ponownie wyłożyć większą część śmietany, zostawiając trochę na wierzch ciasta. Na śmietanę wyłożyć ponownie herbatniki maczane w mleku, a na to pozostałość śmietany. Posypać startą czekoladą.
Włożyć do lodówki na ok. 3-4 godziny.
Śmietanę 30% ubić z dodatkiem rozpuszczonej w gorącej wodzie żelatyny (wlewać do śmietany jak będzie zimna), Śnieżki i cukru pudru. Następnie połowę wyłożyć na dżem na herbatnikach. Wyłożyć kolejną warstwę herbatników i przykryć dżemem wiśniowym. Na dżem ponownie wyłożyć większą część śmietany, zostawiając trochę na wierzch ciasta. Na śmietanę wyłożyć ponownie herbatniki maczane w mleku, a na to pozostałość śmietany. Posypać startą czekoladą.
Włożyć do lodówki na ok. 3-4 godziny.
robaczek