Sposób przygotowania:
Ciasto Wenus wg Gosi
BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubijać dalej. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, wymieszać. Zmieszać mąki ze sobą dodać proszek do pieczenia. Wmieszać do piany. Wylać ciasto na wysmarowaną brytfannę. Piec biszkopt 25 minut w 180 st. Po upieczeniu ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół.MASA: Galaretki rozpuścić w pół litra wody. Odstawić do oziębnięcia. Śmietanę 30 proc. ubić. Dodać następnie do niej cukier, serki homogenizowane, i śnieżkę w proszku. Zmieszać wszystko. Tak przygotowaną masę włożyć między przekrojonego wzdłuż biszkopta. Na biszkopta wyłożyć dżem brzoskwiniowy. POSYPKA: Na patelnię dać wszystkie składniki i podsmażyć. Jak kokos zmieni kolor dać na osobny talerzyk, jak będzie letni posypać placek.