Sposób przygotowania:
Ciasto winogronowe
CIASTO:
Z mąki 15 dag masła, żółtek i cukru pudru zagnieść ciasto, przełożyć do wysmarowanej formy do tarty i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 minut w temp.200 stop. C.
KREM:
Winogrona umyć osuszyć, przekroić na połówki. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, po czym lekko podgrzewając rozpuścić. Ser utrzeć z żółtkiem, cukrem pudrem aromatem cytrynowym, dodać żelatynę, wymieszać. Masę wyłożyć na przestudzony placek,a na niej ułożyć ciemne i jasne winogrona.
Z mąki 15 dag masła, żółtek i cukru pudru zagnieść ciasto, przełożyć do wysmarowanej formy do tarty i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 35 minut w temp.200 stop. C.
KREM:
Winogrona umyć osuszyć, przekroić na połówki. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, po czym lekko podgrzewając rozpuścić. Ser utrzeć z żółtkiem, cukrem pudrem aromatem cytrynowym, dodać żelatynę, wymieszać. Masę wyłożyć na przestudzony placek,a na niej ułożyć ciemne i jasne winogrona.