Sposób przygotowania:
Ciasto z ananasem i kokosem
Palmę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. Dodać dwa żółtka, dokładnie utrzeć. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, skórkę startą z cytryny, wyciśnięty z niej sok i esencję cytrynową. Dokładnie wymieszać. 2 białka ubić na sztywno. Pianę z białek dodać do ciasta. Dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do foremki (użyłam tortownicy 27 cm), wyrównać powierzchnię. Ananasa obrać, pokroić w plastry, wyciąć twarde środki. Plastry ananasa ułożyć na cieście. Ciasto piec w 180 stopniach przez ok. 20-25 minut. Masło roztopić z cukrem pudrem, przestudzić. Może być ciepłe, ale nie gorące. bić pozostałe jajka i ubić. Wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Kokosową masę rozłożyć na podpieczonym cieście. Piec dalej w tej samej temperaturze kolejne 20 minut. Upieczone ciasto wyjąć z foremki i wystudzić.