Sposób przygotowania:
Ciasto z bakaliami
Ciasto: Bialka ubijamy z cukrem. Powoli dodajemy po zoltku. Dodajemy reszte skladnikow i delikatnie mieszamy lyzka. Mase dzielimy na 2 czesci i pieczemy osobno przez ok. 40 min w 180 stopniach C. Schladzamy.
Masa: Osaczamy brzoskiwnie z soku i gotujemy go z cukrem. W 1/2 szkl wody rozpuszczamy budynie, make i zoltka. Gdy sok bedzie goracy, wlewamy mase budyniowa, zagotowujemy. Studzimy. Margaryne ucieramy, po pewnym czasie powoli, po lyzce, dodajemy zimny budyn. Na koniec, jezeli ciasto jest przeznaczone dla osob doroslych, warto dodac kieliszek wodki.
Wykonanie: Przygotowac galaretke(wg. przepisu na opakowaniu). Na plat ciasta nakladamy 1/3kremu. Biszkopty nasaczamy kawa, ukladamy na kremie i przykrywamy kolejna porcja kremu (polowa z tego, co zostalo). Nastepnie dajemy drugi plat ciasta, ktory przykrywamy pierzynka z reszty kremu. Nastepnie nakladamy brzoskwinie i tezejaca galaretke.
Smacznego.;)
Masa: Osaczamy brzoskiwnie z soku i gotujemy go z cukrem. W 1/2 szkl wody rozpuszczamy budynie, make i zoltka. Gdy sok bedzie goracy, wlewamy mase budyniowa, zagotowujemy. Studzimy. Margaryne ucieramy, po pewnym czasie powoli, po lyzce, dodajemy zimny budyn. Na koniec, jezeli ciasto jest przeznaczone dla osob doroslych, warto dodac kieliszek wodki.
Wykonanie: Przygotowac galaretke(wg. przepisu na opakowaniu). Na plat ciasta nakladamy 1/3kremu. Biszkopty nasaczamy kawa, ukladamy na kremie i przykrywamy kolejna porcja kremu (polowa z tego, co zostalo). Nastepnie dajemy drugi plat ciasta, ktory przykrywamy pierzynka z reszty kremu. Nastepnie nakladamy brzoskwinie i tezejaca galaretke.
Smacznego.;)