Martajadwiga

Martajadwiga

Szef Kuchni
[Przepisów: 99]

Ciasto z białą czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bez pieczenia

Ciasto z białą czekoladą

Składniki:

Ciasto z białą czekoladą

 

  • 2 białe czekolady
  • 2 małe opakowania cukru waniliowego
  • 500 ml śmietany kremówki
  • 1 małe opakowanie płatków migdałowych
  • 1 małe opakowanie wiórków kokosowych
  • 1 blat biszkoptu (wcześniej upiec lub kupić)

Sposób przygotowania:

Ciasto z białą czekoladą
Do śmietany wsypać cukier waniliowy. Utrzeć. Wymieszać ze startymi czekoladami. Wsypać płatki (bez 2 łyżek) i wiórki. Masę rozłożyć równomiernie na biszkopcie. Pozostałe 2 łyżki płatków zarumienić na patelni. Pozostawić do ostygnięcia. Po czym posypać ciasto. Nie piec.