Sposób przygotowania:
Ciasto z białek z suszonymi owocami
1. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy olej i chwilę ubijamy. Następnie wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.
2. Na koniec wsypujemy suszone owoce i delikatnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, następnie kroimy w kwadraty.
4. Podajemy i smacznego.
Rady: Można użyć innych ulubionych bakalii.
2. Na koniec wsypujemy suszone owoce i delikatnie mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do blaszki o wymiarach około 25 cm x 21 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Ciasto sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, następnie kroimy w kwadraty.
4. Podajemy i smacznego.
Rady: Można użyć innych ulubionych bakalii.