Sposób przygotowania:
Ciasto z białek z bakaliami
Wymieszaj w misce: mąkę, proszek do pieczenia, mak i bakalie.
Ubij białka na sztywno, stopniowo dosypując cukier.
Ciągle miksując wlewaj chłodne masło, dodaj ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę składników.
Przelej do keksówki o wymiarach 8x27 cm. Piecz 50 minut w nagrzanym piekarniku do 200*C.
POLEWA: wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, na gładką masę. Rozsmaruj na zimnym cieście, posyp delikatnie makiem.
Ubij białka na sztywno, stopniowo dosypując cukier.
Ciągle miksując wlewaj chłodne masło, dodaj ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodaj wcześniej przygotowaną mieszankę składników.
Przelej do keksówki o wymiarach 8x27 cm. Piecz 50 minut w nagrzanym piekarniku do 200*C.
POLEWA: wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, na gładką masę. Rozsmaruj na zimnym cieście, posyp delikatnie makiem.