Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i kremem
Biszkopt.Wybijamy jajka oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno. Cały czas ubijając dodajemy cukier, żółtka i wodę. Na koniec dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Studzimy.
Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w plastry.
Krem budyniowy. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy i miksujemy albo ucieramy z masłem.
Galaretki brzoskwiniowe rozprowadzamy w trzech szkl gorącej wody i odstawiamy by lekko stężały. Galaretkę pomarańczową rozprowadzamy w ok 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy w chłodne miejsce.
Śmietanę ubijamy wg przepisu na op i na koniec dodajemy przestudzoną galaretkę pomarańczową. Schłodzone już ciasto lekko nasączamy ponczem i smarujemy kremem. Przykrywamy śmietaną i układamy przygotowane brzoskwinie.
Zalewamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Odstawiamy do zastygnięcia.
Brzoskwinie osączamy z syropu i kroimy w plastry.
Krem budyniowy. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem cukru. Studzimy i miksujemy albo ucieramy z masłem.
Galaretki brzoskwiniowe rozprowadzamy w trzech szkl gorącej wody i odstawiamy by lekko stężały. Galaretkę pomarańczową rozprowadzamy w ok 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy w chłodne miejsce.
Śmietanę ubijamy wg przepisu na op i na koniec dodajemy przestudzoną galaretkę pomarańczową. Schłodzone już ciasto lekko nasączamy ponczem i smarujemy kremem. Przykrywamy śmietaną i układamy przygotowane brzoskwinie.
Zalewamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Odstawiamy do zastygnięcia.
robaczek
skuter5
Czekoladka 2