Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami
Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Dodać żółtka - dalej ubijać, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 25-30 min - UPIEC2 TAKIE BISZKOPTY.!Biszkopt z czekoladą: Białka ubić z cukrem na sztywna pianę. Dodać żółtka - dalej ubijać, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i startą czekoladą - wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec przez 25-30 minMasa: 1 szklankę mleka zagotować z cukrem, do pozostałego mleka dodać cukier waniliowy, mąkę ziemniaczana , mąkę , żółtko - dokładnie wymieszać i wlać do gotującego się mleka . Mieszać aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć stopniowo dodawać ostudzony budyńGalaretki rozpuścić w 2 szkl wody , brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do galaretek. Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na biszkopt i przykryć biszkoptem z czekoladą Krem Nutella rozpuścić dodać pokruszoną tafle wafla i posmarować biszkopt na to nałożyć masę budyniową , przykryć biszkoptem i polać polewą.
otylia-sieczka
ilka222
marietta
Dota36
irena7
basio87
moika22294
Justyna92
Ciasto jest na blache 30 na 40
kinga66