Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami i migdałami
Wszystkie składniki ciasta muszą być w temperaturze pokojowej. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Masło włóż do rondelka, podgrzewaj do rozpuszczenia, a następnie odstaw do przestygnięcia. Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia, a obręcz posmaruj masłem i obsyp kaszą manną. Brzoskwinie umyj, sparz wrzącą wodą, usuń skórkę i pestkę, a następnie pokrój je w sporą kostkę. Jajka ubij mikserem z cukrem na puszysty krem. Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiej przez gęste sitko. Przesianą mieszankę dodawaj partiami do kremu jajecznego cały czas miksując na niskich obrotach miksera. Dodaj przestudzone masło i jeszcze przez chwilę miksuj do połączenia się składników. Ciasto przelej do wcześniej przygotowanej tortownicy. Na cieście ułóż pokrojone brzoskwinie wymieszane z łyżką mielonych migdałów. Na wierzchu posyp ciasto płatkami migdałowymi. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 35 minut. Upieczone odstaw do ostygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem.