Sposób przygotowania:
Ciasto z brzoskwiniami lub ananasem
5 białek ubić na sztywno, dodać 15dag cukru, dalej ubijać. Dodać 5 żółtek i dalej ubijać na pulchną masę.
Następnie dodać 15dag mąki i lekko wymieszać. Ciasto wlać na posmarowaną i wyłożoną pergaminem blachę. Na ciasto ułożyć według uznania owoce. Upiec na złoty kolor.
Warstwa kokosowa:
4 białka, szklanka cukru, 20 g wiórek kokosowych. Białka ubić na sztywno dodać cukier i ciągle ubijać, następnie dodać do tego wiórki kokosowe. Wymieszać wylać na owoce i zapiekać.
Następnie dodać 15dag mąki i lekko wymieszać. Ciasto wlać na posmarowaną i wyłożoną pergaminem blachę. Na ciasto ułożyć według uznania owoce. Upiec na złoty kolor.
Warstwa kokosowa:
4 białka, szklanka cukru, 20 g wiórek kokosowych. Białka ubić na sztywno dodać cukier i ciągle ubijać, następnie dodać do tego wiórki kokosowe. Wymieszać wylać na owoce i zapiekać.