Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ciasto z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i smaczne ciasto z czekoladowym budyniem

Ciasto z budyniem

Składniki:

Ciasto z budyniem

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 jajka
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 3 budynie czekoladowe z cukrem
  • 1 litr mleka

Sposób przygotowania:

Ciasto z budyniem
Margarynę roztopić i odstawić do ostygnięcia. Do mąki dodać cukier ,proszek do pieczenia, roztopioną margarynę i jajka - wyrobić ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt twarde dodać troszkę mleka. Podzielić je na 2 części. jedna cześć rozwałkować i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 40 cm x 25 cm. Budynie ugotować na 1 litrze mleka i wylać gorący na ciasto. Drugą cześć ciasta rozwałkować i przykryć budyń. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez 40-45 min . Po wyjęciu odstawić do ostygnięcia , posypać cukrem pudrem i wstawić do lodówki

Tagi:

jajko jajka