Sposób przygotowania:
Ciasto z budyniem i rabarbaremCiasto:
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-558610.jpg)
Wszystkie składniki ciasta zagnieść i owinąć w folię spożywczą.
Ciasto schłodzić w lodówce przez około 30 minut, a następnie podzielić na 2 części - 3/4 i 1/4.
Mniejszy kawałek schować do zamrażarki, a większym wyłożyć dno blaszki uprzednio wysłanej papierem do pieczenia.
Spód:
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-558611.jpg)
Spód wstawić do rozgrzanego piekarnika i podpiec 10 minut w 180 stopniach.
Budyń:
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-558612.jpg)
Budynie proszku, mąkę ziemniaczaną i cukier rozmieszać w 1/2 szklanki mleka.
Resztę mleka zagotować i połączyć z rozpuszczonymi budyniami.
Wszystko razem energicznie mieszając należy zagotować.
Rabarbar:
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-558613.jpg)
Łodgi rabarbaru z odciętymi liśćmi należy umyć, osuszyć oraz pokroić w plasterki.
Układanie na cieście:
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-558614.jpg)
Na podpieczonym spodzie ułożyć rabarbar, który należy posypać cukrem.
Na rabarbar wyłożyć ciepły budyń, a na nim zetrzeć bądź pokruszyć ciasto z zamrażalnika.
Pieczenie:
![Ciasto z budyniem i rabarbarem Ciasto z budyniem i rabarbarem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-z-budyniem-i-rabarbarem-558615.jpg)
Ciasto piec przez 45-55 minut w temperaturze 180 stopni.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2