Sposób przygotowania:
ciasto z castardem
Wyrabiamy ciasto z maki, zoltek,0,5 szkl cukru, margaryny (cieplej). wykladamy na blache, na to wylewamy custard lub budynie(lepiej do przygotowania budyniu dodac mniej mleka niz zalecane na opakowaniu, zeby nie wyplywal chyba ze ktos to lubi tak jak ja:), bialka z jajek i reszte cukru ubijamy i ukladamy piane na budyniu tak przygotowane ciasto wkladamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy:)jesli dodajecie gotowy custard to na pewno bedzie za zadki ,ale pyszny gwarantuje:)
Henia
jovi
Wydaje mi się, że autor przepisu miał na myśli custard czyli mleczny sos, który przyrządzany jest na bazie żółtek, mleka i mąki kukurydzianej, przypominający budyń, ale o rzadszej konsystencji. W uk przynajmniej to bardzo popularny deser:) Chyba, że się mylę i "castard" jak autor zapisał to zupełnie coś innego...
sylwus
jovi napisał(a):