Sposób przygotowania:
Ciasto z chałwą
CIASTO KRUCHE:
Wszystkie składniki na ciasto kruche wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do woreczka, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy i wykładamy brytfannę. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 st. Między czasie przygotowujemy biszkopt.
BISZKOPT:
Białka ubijamy, dodajemy cukier, a pod koniec na wolniejszych obrotach miksera: żółtka. Następnie przesiewamy przez sito mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką i przekładamy do brytfanny. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st.
MASA:
Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan fixy, cukier puder. Pod koniec łyżką należy wmieszać serek mascarpone, a następnie startą na tarce chałwę.
Składanie:
Ciasto kruche, dżem, 1/2 połowy kremu, biszkopt, pozostałość kremu, starta czekolada.
Wszystkie składniki na ciasto kruche wykładamy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto wkładamy do woreczka, a następnie do zamrażarki na ok. 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy i wykładamy brytfannę. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 st. Między czasie przygotowujemy biszkopt.
BISZKOPT:
Białka ubijamy, dodajemy cukier, a pod koniec na wolniejszych obrotach miksera: żółtka. Następnie przesiewamy przez sito mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy łyżką i przekładamy do brytfanny. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st.
MASA:
Śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan fixy, cukier puder. Pod koniec łyżką należy wmieszać serek mascarpone, a następnie startą na tarce chałwę.
Składanie:
Ciasto kruche, dżem, 1/2 połowy kremu, biszkopt, pozostałość kremu, starta czekolada.