Sposób przygotowania:
Sernik z kwaśną śmietanąETAP 1:
Składniki na ciasto kruche umieścić w misce. Posiekać nożem a następnie szybko zagnieść rękami na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na pół. Jedną połowę schować do zamrażalki. Drugą rozwałkować na prostokąt i przenieść do blachy 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 160 stopniach.
Ser z wiaderka zmiksować z kwaśną śmietaną i cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku i miksować do połączenia. Na koniec zmiksować z proszkiem budyniowym i mąką. Wylać na podpieczony spód. Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.
Piec jeszcze około godzinę w 170 stopniach. Wystudzić. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim czekoladę. Polać sernik.
Podawać schłodzony.