Sposób przygotowania:
Ciasto z cukrową posypkąWykonanie ciasta:

Jajka wbijamy do miski miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na bardzo puszystą masę, następnie wlewamy olej i mleko i ponownie miksujemy kilka minut. Na koniec do tych zmiksowanych wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i znów miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec do ciasta wsypujemy 4 łyżki posypki i dokładnie mieszamy już łyżką.
Do pieczenia:

Tak wykonane ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, następnie wierzch posypujemy pozostałą posypką cukrową
Pieczenie:

Następnie ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy do zrumienienia i suchego patyczka w temperaturze 180 stopni przez tak około 25 minut. Upieczone ciasto dokładnie studzimy.
Podanie:

Ostudzone ciasto kroimy w trójkąty i podajemy. A ja smacznego życzę.
Rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemność 250 ml.
Tortownica o średnicy 23 cm.
Nie polecam posypki w kolorze różowym i szarym, bo potem w cieście brzydko wygląda.
Ciasto można pokroić na około 8 porcji.
SylaUla
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)