Sposób przygotowania:
Ciasto z czerwoną porzeczką
Porzeczki odrywamy od gałązek i myjemy, odsączamy z wody na sitku.
Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto ( oprócz porzeczek ) i mieszamy drewnianą łyżką do połączenia.
Do małej miseczki wsypujemy łyżkę mąki i dodajemy odsączone z wody porzeczki, mieszamy. Całość dodajemy do ciasta i ponownie mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy wszystkie składniki na ciasto ( oprócz porzeczek ) i mieszamy drewnianą łyżką do połączenia.
Do małej miseczki wsypujemy łyżkę mąki i dodajemy odsączone z wody porzeczki, mieszamy. Całość dodajemy do ciasta i ponownie mieszamy.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy przygotowane ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
lukrowanepierniczki