Sposób przygotowania:
Jogurtowe ciasto czekoladowe z wiśniamiETAP 1:
W jednej misce wymieszać składniki suche czyli: mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao. W drugiej misce zmiksować jajka z jogurtem i olejem. Następnie składniki suche przesypać partiami do składników mokrych i wymieszać łyżką lub mikserem na najniższych obrotach.
Wiśnie wypestkować i wrzucić do ciasta. Wymieszać. Blaszkę np. o wymiarach 25x25cm wyłożyć papierem do pieczenia i przelać ciasto. Piec ok. 35 minut w temp. 170 stopni z termoobiegiem.
Po upieczeniu wystudzić. Zrobić polewę. Wszystkie składniki polewy umieścić w rondelku i podgrzewać cały czas mieszając aż wszystko się rozpuści i osiągnie jednolitą konsystencję. Gorącą polewą polać ciasto. Posypać wiórkami kokosowymi i posypką do ciast.