Sposób przygotowania:
Gotowany sernik waniliowy
Wanilię przekrawamy na pół i tępą stroną noża wyciągamy ziarenka.
Do garna o grubym dnie wkładamy pokrojoną margarynę, wkruszamy twaróg, wsypujemy cukier, dodajemy ziarna wanilii oraz wbijamy jajka. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy-mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie rozpuszczamy w mleku i wlewamy do gotującej się masy sernikowej.
Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki.
Na ciastka wkładamy masę sernikową i wyrównujemy. Odstawiamy do wystudzenia a potem wstawiamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Zimną śmietankę ubijamy mikserem i dolewamy rozpuszczoną galaretkę, jeszcze chwilę miksujemy.
Przekładamy masę śmietankową na sernik i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc.
Można polać ciasto polewą.
Do garna o grubym dnie wkładamy pokrojoną margarynę, wkruszamy twaróg, wsypujemy cukier, dodajemy ziarna wanilii oraz wbijamy jajka. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy-mieszamy, żeby masa zrobiła się gładka. Budynie rozpuszczamy w mleku i wlewamy do gotującej się masy sernikowej.
Mieszamy i chwilę gotujemy, aż masa zrobi się gęsta, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Blaszkę wykładamy folią aluminiową i na dnie układamy herbatniki.
Na ciastka wkładamy masę sernikową i wyrównujemy. Odstawiamy do wystudzenia a potem wstawiamy do lodówki.
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Zimną śmietankę ubijamy mikserem i dolewamy rozpuszczoną galaretkę, jeszcze chwilę miksujemy.
Przekładamy masę śmietankową na sernik i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki na całą noc.
Można polać ciasto polewą.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
Dziękuje