Sposób przygotowania:
Ciasto z dodatkiem banana
Masa bananowa
2 galaretki cytrynowe
4 banany
2 żółtka
16 dag masła
cukier waniliowy
16 dkg biszkoptów
na wierzch masy
1 banan
2 galaretka pomarańczowa
Tortownice o średnicy ok 25 cm, wykładamy biszkoptami. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy. Banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtka ucieramy z masłem i cukrem waniliowym, po czy mieszamy z galaretkami i bananami. Gotowa masę przekładamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, po czym dekorujemy plasterkami i zalewamy galaretką pomarańczową, pamiętajmy dwie rozpuszczone tak jak na jedną
2 galaretki cytrynowe
4 banany
2 żółtka
16 dag masła
cukier waniliowy
16 dkg biszkoptów
na wierzch masy
1 banan
2 galaretka pomarańczowa
Tortownice o średnicy ok 25 cm, wykładamy biszkoptami. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy. Banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtka ucieramy z masłem i cukrem waniliowym, po czy mieszamy z galaretkami i bananami. Gotowa masę przekładamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, po czym dekorujemy plasterkami i zalewamy galaretką pomarańczową, pamiętajmy dwie rozpuszczone tak jak na jedną
Lady Marmolada
lalunia
Zapraszam :)