Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką.
Biszkopt:
jajka rozdzielamy na żółtka i białka. Żółtka ucieramy z cukrem do otrzymania lekko żółtej masy. Do niej dodajemy przesianą mąkę oraz biszkopt-fix. Łączymy. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy dokładnie z masą. Tak przygotowaną masę wlewamy do formy i pieczemy w temp.175 stopni przez 25-30 min.
Masa:
Wystudzony biszkopt przekrajany na dwa placki. dolny placek smarujemy dżemem. Na to kładziemy całą śmietanę ubitą z cukrem pudrem i śmietnfixem. Kładziemy na to wierzchni placek. Na nim układamy delicje w równych odległościach. Zalewamy ciasto trochę stężała galaretką i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc:)
jajka rozdzielamy na żółtka i białka. Żółtka ucieramy z cukrem do otrzymania lekko żółtej masy. Do niej dodajemy przesianą mąkę oraz biszkopt-fix. Łączymy. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy dokładnie z masą. Tak przygotowaną masę wlewamy do formy i pieczemy w temp.175 stopni przez 25-30 min.
Masa:
Wystudzony biszkopt przekrajany na dwa placki. dolny placek smarujemy dżemem. Na to kładziemy całą śmietanę ubitą z cukrem pudrem i śmietnfixem. Kładziemy na to wierzchni placek. Na nim układamy delicje w równych odległościach. Zalewamy ciasto trochę stężała galaretką i wstawiamy do lodówki najlepiej na noc:)
mela25
misia5
Ten przepis jest tylko jeden. Zobacz nr przepisu.
PannaLiliana
Sprawdź, później komentuj, bo naprawde wychodzą czasem dziwne sytuacje.