Sposób przygotowania:
Kruche ze śliwkami
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę, cukier puder, śmietanę, żółtka oraz proszek do pieczenia i zagnieść ciasto kruche.
Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną część rozwałkować i dać na blachę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x35 cm.
Śliwki umyć, wydrążyć pestki, połówki poukładać równomiernie na placek i posypać cukrem i cynamonem. Rozwałkować drugi placek i przykryć nim śliwki. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut.
Jak ciasto lekko przestygnie to posypać cukrem pudrem.
Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną część rozwałkować i dać na blachę wysmarowaną tłuszczem o wymiarach 25x35 cm.
Śliwki umyć, wydrążyć pestki, połówki poukładać równomiernie na placek i posypać cukrem i cynamonem. Rozwałkować drugi placek i przykryć nim śliwki. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40-50 minut.
Jak ciasto lekko przestygnie to posypać cukrem pudrem.