Sposób przygotowania:
Tarta sernikowa
Z mąki pełnoziarnistej, masła, 1 żółtka, kakao i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto kruche.
Wyklejamy nim formę do tarty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy przez 10 minut w 200 stopniach.
W tym czasie miksujemy razem mascarpone z 2 żółtkami, mąką i 1/4 szkl cukru. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i na podpieczony spód wykładamy masę sernikową, wygładzamy i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 10 minut.
W czasie pieczenia z 3 białek ze szczyptą soli ubijamy pianę. Następnie partiami dodajemy pół szklanki cukru i miksujemy aż do połączenia. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i wykładamy na masę sernikową pianę, wyrównujemy i wstawiamy ponownie do piekarnika.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzoną tarte sernikową dekorujemy naturalnym kakao.
Wyklejamy nim formę do tarty i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podpiekamy przez 10 minut w 200 stopniach.
W tym czasie miksujemy razem mascarpone z 2 żółtkami, mąką i 1/4 szkl cukru. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i na podpieczony spód wykładamy masę sernikową, wygładzamy i wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez kolejne 10 minut.
W czasie pieczenia z 3 białek ze szczyptą soli ubijamy pianę. Następnie partiami dodajemy pół szklanki cukru i miksujemy aż do połączenia. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i wykładamy na masę sernikową pianę, wyrównujemy i wstawiamy ponownie do piekarnika.
Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzoną tarte sernikową dekorujemy naturalnym kakao.