Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką winną
Białka oddzielić od żółtek i ubić, żółtka zaś utrzeć z cukrem, dodając mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia i pianę na końcu. Wymieszać wszystko razem i wylać masę do natłuszczonej i wyłożonej pergaminem blachy lub tortownicy. Wstawić do nagrzanego do 180 st. C na 25-30 min. W tym czasie można przygotować galaretki wg. przepisu na odwrocie i dodać do roztworu odmierzoną dozę wina czerwonego deserowego i odstawić do wystygnięcia w miseczkach. Biszkopt po upieczeniu potrzymać trochę w wyłączonym piekarniku, po czym wyjąć aby ostygł zupełnie. Lekko stężałą galaretkę wylać na wierzch ciasta i wstawić do lodówki na najwyższą półkę, która musi być opróżniona. Chłodzić z 35 min, do zupełnego stężenia galaretki. Gdy stężeje, wyjąć blachę z ciastem i kroić na ustalone j.w. porcje. Podawać na talerzykach deserowych.