Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką
Biszkopt przekrawam na pół. Nasączam obydwa blaty biszkoptowe sokiem z brzoskwiń z puszki (lub syropem z ananasa).
Ananasa i brzoskwinie odsączam z syropu z puszki, ananasa kroję w kostkę, a brzoskwinię w plasterki.
Wykładam na jedną połowę biszkoptu 3/4 bitej śmietany, wrzucam w masę połowę pokrojonych ananasów, brzoskwiń i rodzynek. Przykrywam masę drugą połową biszkoptu. Smaruję górną powierzchnię resztą bitej śmietany, dekoruję owocami i rodzynkami. Zalewam tężejącymi galaretkami.
Wstawiam do lodówki na dwie godziny do schłodzenia.
Ananasa i brzoskwinie odsączam z syropu z puszki, ananasa kroję w kostkę, a brzoskwinię w plasterki.
Wykładam na jedną połowę biszkoptu 3/4 bitej śmietany, wrzucam w masę połowę pokrojonych ananasów, brzoskwiń i rodzynek. Przykrywam masę drugą połową biszkoptu. Smaruję górną powierzchnię resztą bitej śmietany, dekoruję owocami i rodzynkami. Zalewam tężejącymi galaretkami.
Wstawiam do lodówki na dwie godziny do schłodzenia.