Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretką wiśniową
Ciasto biszkoptowe:
Jajka ucieramy z obydwa cukrami. Dodajemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretka wiśniowa:
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy.
Na zimne ciasto wylewamy lekko przestudzoną galaretkę. Chłodzimy w lodówce.
Ganasze czekoladowy:
Czekoladę drobno kroimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Śmietankę lekko podgrzewamy(nie gotujemy). W trakcie rozpuszczania się czekolady z masłem dodajemy ciepłą śmietankę. Mieszamy, aż się połączą. Lekko studzimy. Ganasze wylewamy na chłodne ciasto. Dowolnie dekorujemy.
Jajka ucieramy z obydwa cukrami. Dodajemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia. Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Galaretka wiśniowa:
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy.
Na zimne ciasto wylewamy lekko przestudzoną galaretkę. Chłodzimy w lodówce.
Ganasze czekoladowy:
Czekoladę drobno kroimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z masłem. Śmietankę lekko podgrzewamy(nie gotujemy). W trakcie rozpuszczania się czekolady z masłem dodajemy ciepłą śmietankę. Mieszamy, aż się połączą. Lekko studzimy. Ganasze wylewamy na chłodne ciasto. Dowolnie dekorujemy.