Sposób przygotowania:
Dyniowo marchewkowe ciasto
Mąkę wymieszać z solą, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Daktyle, jagody goji i mango rozdrobnić w rozdrabniaczu. Dynię i marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
W drugim naczyniu ubić jajka z cukrem a potem wlewać małymi porcjami olej cały czas ubijając.
Gdy olej połączy się z masą jajeczną dodawać mieszaninę mąki i wymieszac ciasto. Na koniec dodać rozdrobnione składniki i starte warzywa, wymieszać.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej ciasto.
Piec około godziny do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
W drugim naczyniu ubić jajka z cukrem a potem wlewać małymi porcjami olej cały czas ubijając.
Gdy olej połączy się z masą jajeczną dodawać mieszaninę mąki i wymieszac ciasto. Na koniec dodać rozdrobnione składniki i starte warzywa, wymieszać.
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do niej ciasto.
Piec około godziny do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2