Sposób przygotowania:
Sernik na zimno na biszkopcie z galaretką(cytryna)
Biszkopt:
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy na sztywno. Białka łączymy z żółtkami.
Mąki przesiewamy i delikatnie łączymy z masą.
Dodajemy skórkę z cytryny. Mieszamy.
Przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy około 35-40 minut.
Studzimy.
Masa serowa:
Ser mielimy dwa razy. Galaretki rozpuszczamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Gdy galaretka stężeje dodajemy do sera i mieszamy wraz z cukrem pudrem.
Wykładamy na biszkopt.
Galaretki rozpuszamy według wskazówek na opakowaniu. Gdy stężeje zalewamy masę serową.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego.
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy na sztywno. Białka łączymy z żółtkami.
Mąki przesiewamy i delikatnie łączymy z masą.
Dodajemy skórkę z cytryny. Mieszamy.
Przekładamy do natłuszczonej blaszki i pieczemy około 35-40 minut.
Studzimy.
Masa serowa:
Ser mielimy dwa razy. Galaretki rozpuszczamy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Gdy galaretka stężeje dodajemy do sera i mieszamy wraz z cukrem pudrem.
Wykładamy na biszkopt.
Galaretki rozpuszamy według wskazówek na opakowaniu. Gdy stężeje zalewamy masę serową.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego.